Ziggy Collins

Klicka på någon av bilderna nedan så kommer du till Ziggys bildgalleri!Kärlek vid första ögonkastet... Ziggy Collins!

Fantastiskt trevlig och harmonisk hingst med en enorm utstrålning och intelligens. Vilket steg, vilken resning, så otroligt mycket man, svans och hovskägg.

Ziggy är homozygot för skäck, Ca 150 cm mkh, av den smäckrare modellen & född -96. Riden i både dressyr & western, hoppad samt körd.

Han är far till många fantastiska hästar i olika raskombinationer, och hittills har han gett vår gård två underbara föl (2 nya på väg), som båda är fantastiskt vackra och trevliga individer. Båda finns i skrivande stund att se på gården.

Ziggy står till förfogande för ston av alla raser! Läs mer under Tjänster / Betäckning.

Idag, den 22 april 2012, kan jag med glädje och stolthet meddela att röntgenplåtarna jag skickade iväg till Holland i februari, även av Hollands veterinärer bedöms som ok. Därmed hävs kasseringen av Ziggy Collins, och hans avkommor är välkomna för registrering hos STS.

Jag vill tacka den nuvarande styrelsen för all hjälp i ärendet, och hoppas verkligen att det är så här föreningen fortsättningsvis väljer att arbeta. För att få en stark och bra ras av högsta kvalitet måste vi samarbeta, annars kan vi lägga ner aveln redan idag.

Ziggy Collins var alltså kasserad på felaktiga grunder och "den lösa benbiten" var helt enkelt, som veterinärerna här i Sverige sa, en dåligt tagen bild där sporren ser ut att vara just en lös benbit. Vi fick själva fram ett par sådana otydliga vinklar när vi testade oss fram på kliniken.

Tyvärr gick ju hingstvisningen av stapeln helgen som var, och vår enda chans att får honom godkänd i år vore Holland i höst. Dock känner jag nog att jag tänker vänta, då jag tycker Sigge ska få gå och ha det bra med sin älskade Twiggy i lugn och ro utan att behöva åka iväg några längre turer. Det är han värd!

Tänkte lägga ut tidigare resultat från hingstpremieringen för Irish Cob där han godkänts som förstapremiehingst med 144 poäng om det inte vore för de felaktiga röntgenplåtarna.

Kondition: 9,5
Irish Cob typ: 9
Huvud: 8,5
Hals: 9
Topplinje: 9
Bog, bringa, manke: 9
Kors och flanker: 9
Rygg: 9
Ben: 9,5
Skritt: 9,5
Trav: 8,5
Temperament: 9
Benbehåring: 9
Man/svans: 9
Färg: 8,5
Utstrålning: 9

/144 poäng - första premie - Arvika