Shirebacken

Shirebacken. 2008 gick jag, Ellen, ut gymnasiet och hade stora planer på att studera vidare. Mitt i allt planerande kom jag i kontakt med Lenny, som kom från grannbyn. Helt ärligt var det väl först hans fina Corvette jag föll för, men efter en tur i denna var det kört. Från båda håll. Andra "dejten" som var ett par dagar senare resulterade i att jag flyttade in, och aldrig flyttade hem igen. Jag hade hittat en man som var intresserad av lant- och skogsbruk, var driven och drev eget företag, redan hade två hästar och som jag dessutom blev kär i.och han i mig. Bättre kunde det knappast bli! Gissa om jag var lycklig?!

2010 köpte vi gården vi bor på, men använder fortfarande byggnaderna där vi bodde tidigare till hästarna. Vi flyttade ju bara ett par hundra meter. Tanken är att få det egna stallet i ordning, men att behålla lösdrift och det gamla stallet på gamla gården.

Solé var shiren som startade allt. Lenny hade henne redan innan vi träffades, och det var tack vare henne som jag kom i kontakt med shirevärlden. Vi var nere hos Titti och tittade på hingstar, vi kom i kontakt med Angelica som evt skulle blivit fodervärd till Solé, vi lärde oss om Drum Horse, och plötsligt kändes det som att det var det här jag skulle göra. Vid den här tidpunkten hade jag studerat ett litet tag på högskolan, men orkade inte mer. Jag tog en paus, köpte några hästar utan att egentligen ha planerat det, och 2010 fick fina Solé sitt första föl med shirehingsten Mascot - Edith. Edith fick oss båda att vilja fortsätta med det här, och för mig kändes det så rätt. Jag hade aldrig känt mig så pigg och frisk. Hästarna gjorde mitt liv så fantastiskt mycket bättre än det någonsin varit efter min sjukdom, och det faktum att Lenny kunde hjälpa till om jag inte mådde bra gjorde att jag inte behövde känna det som belastande, utan bara som något positivt. Sen ska jag inte glömma bort tjejerna som hjälper/hjälpte mig, utan dem hade jag aldrig vågat.

I april 2010 köpte jag fina lilla Zigge (Ziggy Collins), som har gett oss så underbart fina och trevliga föl. Jag fann även en fantastisk tjej, Annika, som kom att bli Zigges fodervärd, och sedan även Twiggys.

Ziggys papper var ett helsike rent ut sagt. Det var en felaktig kassering gjord på honom sedan tidigare. Felbedömda röntgenplåtar, där en sporre uppfattats som en lös benbit. Efter kamp fick vi våren -12 OK på nytagna plåtar (mer välröntgad hingst lär ni aldrig se). Våren -13 ska Ziggy visas, då de gamla poängen inte kan tillgodoräknas så långt efter.

I skrivande stund, jan -13, så har vi lite nya, spännande planer för Shirebacken. Inget superstort, men lite som ska ordnas hit och dit. Planen är inte att vi ska ha så mycket mer än vad vi har idag då vi känner att det kan påverka harmonin på gården och istället leda till stress, men då vi förlorade vår fina Solé i somras så kommer det nog att bli ett sto till ganska snart. Idag har vi alltså, Ziggy Collins, Peanut, Twiggy, Shirebackens Edith och Aurora. Fölungarna har vi valt att sälja, och allihop har hamnat i otroligt bra hem med människor som passar dem perfekt.

Hoppas ni fortsätter följa oss!

Ellen&Lenny